Skip to main content
Tel.: +36 1 249 5469 E-mail: szovetseg [at] klimabarat.hu

Misszió

Küldetésünk, hogy a klímaváltozás mérséklése iránt elkötelezett hazai megyék és települések első számú szakmai és stratégiai partnerévé válva olyan projektek megvalósulását támogassuk, amelyek érdemben hozzájárulnak Magyarország ökológiai lábnyomának csökkentéséhez. 
Mivel a hatékony és környezettudatos energiafelhasználás sok esetben jogi, politikai és financiális akadályokba ütközik, ezért kiemelten fontosnak tartjuk tagtelepüléseink tematikus érdekképviseletét, valamint a szakmai támogatást a különböző uniós és egyéb pályázati források elérésében.
Nem leszünk elégedettek, ha minden magyar megye és település rendelkezik majd klímastratégiával, hiszen ezek a dokumentumok önmagukban nem jelentenek megoldást a klímaváltozás problémájára. A megfelelő szakmaisággal kidolgozott stratégiák megvalósításához olyan emberek kellenek, akik átérzik a probléma súlyát, és rendelkeznek azokkal a tudományos és technológiai ismeretekkel, amelyek nélkülözhetetlenek az érdemi cselekvéshez.
Célunk ezért, hogy a társadalmi szemléletformálás és ismeretterjesztés megvalósítása érdekében olyan platformokat hozzunk létre, amelyek lehetővé teszik a klímával kapcsolatos, egyre gyarapodó tudás rendszeres és átlátható bemutatását az érdeklődő települések képviselői és döntéshozói, valamint az érdeklődők számára.
Hiszünk abban, hogy minden egyes lokálisan megvalósuló érdemi fejlesztésnek, amely egy fenntarthatóbb és élhetőbb világot épít utódaink számára, globális méretekben is súlya, jelentősége van.